+32 (0)3-4507020
Sélectionnez votre pays Fermer

Koninklijke Landmacht kiest Titan haakarmsystemen van Hyva

Hyva is in samenwerking met een Belgische carrosseriebouwer via een openbare aanbesteding geselecteerd om Titan haakarmsystemen te leveren aan de Koninklijke Landmacht Nederland.

Alle Titan haakarmsystemen zijn gemonteerd op Tatra Phoenix 8x8 of 6x6 vrachtwagens die zijn geselecteerd vanwege hun uitstekende offroad-capaciteiten. De 8x8 vrachtwagens met Titan haakarmsysteem en kraan zullen worden ingezet door de Marechaussee en de 6x6 vrachtwagens met Titan haakarmsysteem zijn geleverd aan Defensie.

Deze 18-tons Titan haakarmen (model T18-57-S), bekend om hun robuuste en betrouwbare karakter en lage onderhoudsvereisten, zijn geleverd met Hyva’s Magic Touch. Deze geautomatiseerde technologie maakt het voor elke gebruiker mogelijk, om snel, veilig en probleemloos containers, flatracks en modules te laden en lossen. Extra functies zoals schuiven, knikken van de mast, vergrendeling van de container, automatische bumper en inzet van asafstempelcilinders zijn beschikbaar met een simpele “druk op de knop”.

Joris Cockx, Sales & Product Manager Hyva Benelux legt uit: “Voor de ruige offroad-omstandigheden zijn de Titan haakarmen uitgerust met zowel mechanische als hydraulische containervergrendeling om ervoor te zorgen dat de lading te allen tijde op zijn plaats wordt gehouden. Tevens hebben de haakarmen een extra zink behandeling gekregen in combinatie met de in de fabriek aangebrachte eindlak, conform de specificatie van de Koninklijke Landmacht, om een ​​zeer hoge corrosiebestendigheid te creëren”.

Door de hydraulische hoogteverstelling van de haak kunnen de voertuigen containers vervoeren van alle verschillende containernormen in West-Europa, inclusief de militaire STANAG* norm.

Arjo Oosterveld, Technisch Manager Hyva Benelux: “Het resultaat van dit bijzondere project zijn voertuigen die ideaal zijn voor allerlei logistieke bewegingen. Er is rekening gehouden met alle specifieke eisen die aan de Titan haakarm worden gesteld. Onze haakarmsystemen zijn ontwikkeld om aan alle klantspecificaties te voldoen”.

De Titan haakarmsystemen zijn in het eerste kwartaal van 2021 in drie batches aan de Koninklijke Landmacht geleverd.

 

* Een standaardisatieovereenkomst (STANAG-overeenkomst) van de NAVO die de verschillende processen, procedures, voorwaarden en voorwaarden voor gemeenschappelijke militaire of technische procedures tussen de lidstaten van de alliantie definieert.

 

Shopping cart

Sub total
Shipping
Vat  
Total Incl vat
Online Buying not available in this country